Franko FATTOR iz Umaga najbolji strijelac u ukupnom poretku svih četiri disciplina na 26. županijskom natjecanju u lovačkom gađanju
Paolo LABINJAN iz Poreča najbolji u lovačkom trapu
U subotu 21. kolovoza 2021. u Umagu na strelištu lovačkog društva „Trčka“ iz Umaga održano je 26. županijsko natjecanje u lovnom streljaštvu, odnosno 9. natjecanje u lovačkom trapu, između ekipa pet lovnih ureda (svi osim lovnog ureda Rovinja i Pule), te 18. županijskog natjecanja Lovačkog saveza Istarske županije u pripremanju jela od divljači.
Rezultati “Lovački trap”
Pojedinačno | Ekipno | ||||
---|---|---|---|---|---|
1. | Labinjan Paolo | 25 | 1. | LU Poreč | |
2. | Fattor Franko | 24 | 2. | LU Buje | |
3. | Jugovac Eni | 22 | 3. | LU Pazin | |
4. | Baldaš Dean | 22 | 4. | LU Labin | |
5. | Šimonović Aleksandar | 22 | 5. | LU Buzet | |
6. | Verbanac Aleks | 22 |
Prva dvanaestorica nakon zbrajanja rezultata u gađanju puškama s užlijebljenim cijevima u metu srnjaka na udaljenosti 110 m, bježeći vepar, lovačkom trapu i parkuru.
Ukupni zbroj bodova odredio se na način zbrajanjem bodova svih tri disciplina od kojih svaka disciplina nosi 50 bodova.
Srnjak: 5 x 10
Vepar: 5 x 10
Trap: 25 x 2
Parkur: 25 x 2
LOVAC | Lovni ured | Vepar | Bodovi SRNJAK |
Pogodaka TRAP |
Pogodaka PARKUR |
UKUPNO BODOVA | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
1. | Fattor Franko | Buje | 18 | 44 | 24 | 22 | 154 |
2. | Jugovac Eni | Poreč | 33 | 43 | 22 | 16 | 152 |
3. | Labinjan Paolo | Poreč | 16 | 40 | 25 | 22 | 150 |
4. | Baldaš Dean | Buje | 37 | 35 | 22 | 16 | 148 |
5. | Gregorović Dragan | Buzet | 28 | 48 | 19 | 10 | 134 |
6. | Šimonović Aleksandar | Poreč | 10 | 32 | 22 | 18 | 122 |
7. | Rožar Matija | Poreč | 16 | 17 | 21 | 22 | 119 |
8. | Labinjan Mario | Poreč | 0 | 41 | 18 | 17 | 111 |
9. | Ritoša Igor | Poreč | 10 | 46 | 17 | 9 | 108 |
10. | Pilat Marino | Pazin | 0 | 44 | 18 | 13 | 106 |
11. | Zakinja Ecio | Buje | 7 | 26 | 18 | 15 | 99 |
12. | Tenčić Goran | Labin | 13 | 18 | 15 | 17 | 95 |
Galerija slika
18. natjecanje u pripremanju jela od divljači
Prvo mjesto u pripremanju jela od divljači po ocjeni kulinarskog žirija u sastavu Alfredo Jugovac, Ines Jerman i Bruno Zugan, najukusnijim jelom proglasili su šugo od vepra i srnjaka kojeg je pripremila ekipa LU iz Buzet u sastavu Sandi Dušić i Neven Majcan, inače članovi LD „Mirna“ Buzet.
Sve ostale ekipe kulinarski žiri proglasio je drugoplasiranim.