Lovci LU Pazin sa “Motovunskim kotlićem” najbolji kuhari
U Taru, na strelištu Streljačkog kluba „Istra Tar – Vabriga“, u subotu 13. kolovoza 2022. održano je 19. županijsko natjecanje Lovačkog saveza Istarske županije u pripremanju lovačkih specijaliteta.
Ocjenjivački žiri, inače vrhunski poznavaoci lovačkih specijaliteta, u sastavu Marino Banović, Branko Golojka i Marijan Brozan koji je ocjenjivao kulinarske sposobnosti lovaca kuhara iz šest ekipa lovnih ureda koji su pripremali lovačke specijalitete, imali su težak ali ugodan posao.
– Lako je zbrojiti bodove u gađanju mete, ali u ovom poslu koji smo mi imali kao žiri, gdje smo morali više puta kušati svako od izloženih jela, i gdje su odlučivale nijanse, otežano je bilo donošenje odluke, jer su sva pripremljena jela bila vrlo ukusna, rekao je Marino Banović, predsjednik ocjenjivačkog žirija.
Ipak, teškom mukom najukusnijim jelom proglasili su gulaš od vepra koji su pripremili po „tajnom“ receptu lovci iz lovnog ureda Pazin, članovi lovačkog društva „Fazan“ iz Motovuna, Valter Cvitko, Dorijan Selar i Damir Labinjan, a sve ostale ekipe kulinarski žiri proglasio je drugoplasiranim.